Mayıs Ayı Kitap Okuma Etkinliğimiz

30.05.2022 270

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 6 öğretmen ve 35 öğrencimizle oluşturduğumuz Bir Yaşam Tarzı Olarak "Okumak" eTwinning projemiz Mayıs ayında başlamıştır.

Projemizin amacı gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra bu alışkanlığı bir yaşam tarzı haline getirmelerini sağlamaktır .Bu amaç doğrultusunda her yerde her zaman ve her koşulda kitap okunabileceğini ve bu yaşam tarzının hayatlarına katacağı olumlu etkileri gözlemlemek üzere bu projeyi başlatmış bulunuyoruz.Proje kapsamında yapmayı planladığımız etkinlikler şunlardır: Bir kitap kulübü oluşturmak ve kitap kulübüne üye olan öğrenciler ile belirlenen edebi nitelikli bir kitabı birlikte okumak ,belli aralıklarla çevrim içi ve ya yüz yüze bir araya gelerek kitap üzerine konuşmak ,edinilen bilgilerin kalıcılığını arttırmak için web 2 araçları kullanılarak hazırlanmış programlarla yarışmalar düzenlemek,okul içerisinde uygunsa okul bahçesinde tüm okul için kitap okuma etkinliği düzenlemek ,ünlü roman karakterleri ve insanların yaşamlarına yön veren kitap sözlerinden sunumlar gerçekleştirmek,şehrimizde bulunan kütüphaneleri ziyaret ederek kulüp adına paylaşımlar yapmaktır.

Öğrenci sayımızın az olması sebebiyle 4 öğrenci ile kitap kulubü oluşturduk ve proje etkinliklerimize başladık.

Okulumuz öğrencilerinin projemiz için hazırladığı afiş ve logolar :

30-05-202230-05-202230-05-202230-05-202230-05-202230-05-2022